Agenda

 

Geweest

14 nov 2010   Humph + Hans Kloos

Humph stort zich op het fenomeen jazz & poetry, met dichter Hans Kloos. Locatie: Serah Artisan, Dam 2, Zaandam. Aanvang 16:00 uur, toegang gratis. Voor meer informatie: www.newdutchswing.nl

21 nov 2010   Humph

Mahogany Hall, Edam. Aanvang 16.00 uur, toegang gratis. Voor meer informatie:www.mahoganyhall.nl

08 jan 2011   Humph

Tussen 13.00 en 15.30 speelt Humph korte setjes bij Kapper Kees op de Zuiddijk 133 in Zaandam. Zo geeft de groep een nieuwe invulling aan het begrip Barbershop Quartet

15 jan 2011   Humph

Nu al wegens succes geprolongeerd: Humph bij Kapper Kees op de Zuiddijk 133 in Zaandam. Korte setjes tussen 13.00 uur en 15.30 uur.

19 feb 2011   Zapmachine

Optreden op een privé-feest.

18 mrt 2011   Zapmachine bij De Rotonde

De Rotonde is het rondreizende Zaanse open podium. Ditmaal strijkt men neer in de Kleine Zaal van poppodium De Kade (aan de Zuiddijk in Zaandam), en geeft Zapmachine acte de présence. Tijdstip is nog niet bekend. Hou de site in de gaten.

22 apr 2011   Zapmachine in Het Makerijtje

Zapmachine speelt in het Zaanse rockcafé Het Makerijtje, K Kanstraat 4, Zaandam. Het concert begint om 21.30 uur. Na ons speelt de coverband Gonzo (www.coverband-gonzo.nl).

30 apr 2011   Zapmachine op Royal Jazz

Tijdens het jaarlijkse Koninginnedag-festijn Royal Jazz in het Zaantheater gaat Zapmachine de boel flink op stelten zetten. We spelen om 13.30 op het buitenpodium.

19 mei 2011   Humph in het Koogerpark

In het kader van de Week van de Amateurkunst speelt Humph in het Koogerpark, in Koog aan de Zaan, om 19.30 uur. De toegang is gratis. Zie ook: http://www.zaanscultuurplein.nl/zaanstad/week-van-de-amateurkunst

26 mei 2011   Zapmachine + De Marginalen

De Kade, Zaandam om 20.00 uur. Radio-optreden voor Zaanradio, waarbij Zapmachine en De Marginalen (zie www.demarginalen.com) elk een set van een uur zullen spelen. In de Zaanstreek is Zaanradio te beluisteren via de kabel op 103.3 FM, en elders via internet: www.zaanradio.nl.

18 sep 2011   Humph in Anna Pauwlowna

Humph speelt op zondagmiddag bij het kunstenaarsechtpaar Kees en Elly Doolaard in het Noord-Hollandse Anna Pauwlowna, vanaf 14.00 uur. Voor meer informatie: http://www.keesdoolaard.com/. Helaas wordt dit concert naar een andere datum verschoven, vanwege agendatechnische problemen.

30 okt 2011   Humph in Serah Artisan

In het kader van de Come Along-concerten speelt Humph in Serah Artisan, Dam 2, Zaandam. We storten ons deze middag (bijna) geheel op Nederlands repertoire. Dat zijn de inmiddels bekende stukken van Misha Mengelberg, Theo Loevendie en Michiel Braam, maar ook 'nieuwe' composities van Nedly Elstak en JC Tans. Aanvang van het concert: 16.00 uur. Toegang gratis. Voor meer informatie: www.newdutchswing.nl.

20 nov 2011   Zapmachine in Edam

Het eerste volledige concert van Zapmachine gaat plaatsvinden in de jazzclub Mahogany Hall in Edam. Tot nu toe hebben we alleen korte optredens gedaan van drie kwartier à een uur. Ditmaal spelen we twee sets, met veel nieuwe stukken, dus. Het optreden begint om 16.00 uur en is gratis toegankelijk. Voor informatie, zoals routebeschrijving e.d. zie www.mahoganyhall.nl

15 dec 2011   Zapmachine in Batavia

Zapmachine speelt in grand café Batavia, aan de Zaan in Wormer (nabij de Zaanbrug). Het concert begint om 21.30 uur, en is gratis toegankelijk.

10 mrt 2012   Zapmachine in De Kade

Een jaar geleden stond Zapmachine ook al eens op het podium van de kleine zaal van de voormalige poptempel De Kade, en nu dus weer. We spelen een set van ca. 45 minuten, als onderdeel van het open podium De Rotonde. Er zijn nog twee bands te bewonderen, waarvan er een in elk geval de symfonische rockband Eye is. Adres: Zuiddijk 9-11, Zaandam. Aanvang: 21:00 uur. Toegang: gratis.

11 mrt 2012   Humph in Serah Artisan

Aansluitend aan een veiling van schilderijen van de overleden schilder Jaap Schilperoord (avanf 13.00 uur) speelt Humph (vanaf ca. 16.00 uur) muziek van eigen bodem. Met ongetwijfeld weer nieuwe Nederlandse stukken! Locatie: Serah Artisan, Dam 2, Zaandam. Toegang gratis. Voor meer info: www.newdutchswing.nl

01 apr 2012   Zapmachine in Serah Artisan

Zapmachine maakt voor het eerst zijn opwachting in de roemruchte Come Along-serie in Serah Artisan. Voor watchers van de band een mooie gelegenheid om een flink aantal nieuwe stukken te horen, want we hebben niet stilgezeten. Aanvang: 16.00 uur; toegang gratis (maar er wordt wel met de pet rondgegaan). Na afloop eten kan ook, als je reserveert op 075-6147010. Voor meer info: www.newdutchswing.nl

27 apr 2012   Zapmachine in De Groote Weiver

Zapmachine deelt het podium in De Groote Weiver in Wormerveer (Industrieweg 1a) met de experimentele Portugese band dUASsEMIcOLCHEIASiNVERTIDA. Het concert begint om 21.00 uur en de toegang bedraagt 5 euro. Voor meer informatie: http://degrooteweiver.nl.

30 apr 2012   Zapmachine op Royal Jazz

Wegens succes geprolongeerd! Voor de tweede maal zijn we met Zapmachine geprogrammeeerd op het Zaanse Koninginnedag-evenement Royal Jazz. Om 13.30 uur staan we op het buitenpodium vóór het Zaantheater om daar drie kwartier te laten horen dat we de leukste band van het festival zijn.

30 jun 2012   Zapmachine in De Kade

Bij het open podium De Rotonde zijn ze inmiddels zo gek op Zapmachine dat ze ons hebben geboekt voor de seizoensfinale. Die vindt plaats in De Kade, aan de Zuiddijk in Zaandam. Aanvang 21.00 uur, toegang gratis. We spelen één set van ca. 45 minuten.

08 jul 2012   Zapmachine in Breugems Brouwerij

Aan de Dam in Zaandam zit Breugems Brouwerij. Ze tappen er hun eigen smakelijke bier, en ondernemen maatschappelijk verantwoord. Bovendien exposeren ze kunst en programmeren ze bands. Op zondag 8 juli wordt er om 15.00 een expositie geopend met werk van Sjaak Veth. Om 16.00 start Zapmachine, met een volledig concert. Toegang gratis. Zie: www.breugemsbrouwerij.nl

28 okt 2012   Humph alsnog in Anna Pauwlowna

Vorig jaar september was er al een optreden van Humph gepland in de schuur van Kees en Elly Doolaard in het Noord-Hollandse Anna Paulwona. Dat ging toen niet door omdat er wat communicatieproblemen waren geweest. In de herkansing gaan we daar nu alsnog de boel op stelten zetten. Aanvang 14.00 uur, toegang gratis. Voor meer informatie: www.keesdoolaard.com.

03 feb 2013   Zapmachine in Serah Artisan

Voor de tweede maal treedt Zapmachine op in het kader van de serie Come Along van Jazz in Serah. Vanaf 16.00 uur wordt er gespeeld, en de toegang is gratis, al wordt er wel met de pet rond gegaan om onze bandkas te spekken. Eten na afloop (lekker indonesisch buffet!) kan ook, maar dan moet je wel reserveren op 075-6147010. Serah Artisan bevindt zich aan de Dam 2 (1e verdieping) in Zaandam.

28 apr 2013   Brokkenfabriek in Zaal 100

Onder auspiciën van gitariste/componiste Corrie van Binsbergen geeft saxofonist Joost Dieho een workshop in de Brokkenfabriek. Herman doet mee aan een project omtrent de muziek van Soft Machine, in het bijzonder het stuk Slightly All the Time van Mike Ratledge. Op zondag 28 april (vanaf 15.30 uur) wordt het project gepresenteerd in Zaal 100, in de Wittenstraat 100 in Amsterdam.

30 apr 2013   Zapmachine in Fellini

We hadden al gerekend op een derde optreden tijdens Royal Jazz in het Zaantheater, maar het programma is daar drastisch ingekort. Wij horen tot de afvallers. In plaats daarvan staan we nu geprogrammeerd in Café Fellini, Czarinastraat 13, in Zaandam. We spelen daar vanaf ca. 14.00 uur een set van ongeveer een uur.

01 jun 2013   Zapmachine in Parijs

Zapmachine gaat zijn eerste optreden in het buitenland doen! We spelen in La Casserole, een café in het 18e arrondissement; het bevindt zich in de Rue Boinod op nummer 17.

13 okt 2013   10 jaar Humph: Greatest Hits

In oktober 2003 gaf Humph zijn eerste optreden. Dat is dus tien jaar geleden, en uiteraard moet dat worden gevierd. Daarom hebben we een feestelijk Greatest Hits-programma in elkaar gedraaid. Daarin spelen we voor het eerst sinds lange tijd weer flink wat stukken van Thelonious Monk, maar ook composities van Roland Kirk en Dollar Brand, plus muziek van eigen bodem: Misha Mengelberg, Theo Loevendie enzovoorts. Op 13 oktober is Serah Artisan in Zaandam de plaats van handeling. We hebben gasten uitgenodigd en er zijn nog andere verrassingen. Het concert begint om 16.00 uur en de toegang is gratis (maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer gewaardeerd).

19 okt 2013   Zapmachine in De Bakkerij, Castricum

De Bakkerij in Castricum (Dorpsstraat 30) is een van de oudste poppodia van Noord-Holland. En ze zagen het helemaal zitten met Zapmachine. Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Het concert begint om 22.00 uur en de entree bedraagt slechts 5 euro. We spelen een volledig concert van twee sets.

16 nov 2013   Humph in De Bakkerij, Castricum

Het lijkt wel of ik artist in residence ben bij De Bakkerij. In oktober stond Zapmachine hier al te spelen, en nu dus ook Humph. We zetten onze tournee voort met Greatest Hits, vanaf 22.00 uur. Toegang: 5 euro.

14 dec 2013   Humphestival in de Groote Weiver, Wormerveer

De Groote Weiver in Wormerveer is een van de leukste podia van de Zaanstreek. In het kader van het tienjarig bestaan van Humph vindt hier een Humphestival plaats, met naast de feestvarkens ook optredens van Zapmachine en De Marginalen. Behalve deze drie bands op het hoofdpodium zijn er ook nog korte acts in de bar met duo's en trio's met muzikanten uit de deelnemende groepen. Houd deze site in de gaten voor meer informatie over aanvangstijden en toegangsprijzen. Of kijk op de site van de Groote Weiver

23 feb 2014   Humph in Mahogany Hall

De geweldige jazzclub Mahogany Hall in Edam is een plek waar we met Humph al een aantal keren hebben met veel plezier opgetreden. Ook met ons speciale programma Greatest Hits strijken wij weer neer aan de oever van het IJsselmeer (en dat is heel letterlijk!). Het zou ook zomaar kunnen dat we nog een gast meenemen om de feestvreugde te verhogen. Op de site van Mahogany Hall lees je meer over het concert. Het begint om 16.00 uur en toegang is gratis.

14 mrt 2014   Zapmachine bij Fellini, Zaandam

Op de inhuldigingsdag van koning Willem Alexander speelde Zapmachine al voor de deur bij café Fellini in de Zaandamse Czarinastraat. De eigenaar was zo enthousiast dat hij ons geboekt heeft om ook een keer binnen te komen spelen. Misschien worden we nog verrast door een voorprogramma. Aanvang van de avond is 20.00 uur en de toegang is gratis.

26 apr 2014   Zapmachine vóór Fellini

Het concert in Café Fellini (op 14 maart) is bij voorbaat al zo'n succes dat de kastelein ons heeft uitgenodigd voor een optreden op Koningsdag. Rond de klok van 17.00 uur kunt u de Zapmachine bewonderen met een lekker biertje in de hand. Ditmaal spelen we niet binnen, maar voor de deur, net als vorig jaar.

15 mei 2014   Zapmachine bij Zaanradio

De lokale Zaanse zender Zaanradio ontfermt zich graag over leuke bands. Zapmachine is nu dus ook aan de beurt. We spelen live in de studio. Voor de uitzendfrequenties of de on demand-optie kunt u hier klikken.

06 jun 2014   Humph op Delft Fringe I

Delft Fringe is een muziek- tn theaterfestival in de binnenstad van Delft, veelal op ongebruikelijke locaties. Humph speelt er op drie plekken Nederlands repertoire. We trappen af in de Synagoge, waar we om 19.00 en 21.15 spelen. Het publiek mag zelf bepalen hoeveel geld ze ons geven.

07 jun 2014   Humph op Delft Fringe II

Voor het tweede optreden op het festival Delft Fringe is Humph te vinden in restaurant Rossio. We spelen er vanaf 14.00 uur

07 jun 2014   Humph op Delft Fringe III

Na het middagconcert bij Rossio verplaatst Humph zich naar Café De Klomp, waar we vanaf 19.00 uur te horen zijn met ons repertoire van Nederlandse bodem.

14 sep 2014   Humph bij Zaanse Parels

Ter gelegenheid van de presentatie van het boek Zaanse Parels speelt Humph een set van een uur bij De Groene Smaak (op de Lagedijk in Zaandijk). We vertegenwoordigen Jazz in Serah, dat een plek in het boek heeft gekregen. Toegang gratis!

11 okt 2014   Zapmachine in Kunstcentrum Zaandam

In het kader van de promotie van het boek Zaanse Parels exposeren een aantal Zaanse kusntenaars in het Kunstcentrum aan de Vincent van Goghweg in Zaandam. Zapmachine zal de opening met een aantal nummers muzikaal omlijsten.

02 nov 2014   Zapmachine in serie Come Along

Het werd weer eens tijd voor een optreden van Zapmachine binnen de serie Come Along van Jazz in Serah. Daarom treedt de groep aan met de nodige nieuwe nummers, om het aanstaande vijfjarig bestaan vast feestelijk in te zetten. Het concert vindt niet plaats op de bekende locatie aan de Dam 2, maar in De Kleine Waarheid, Klauwershoek 4-8, Zaandam. De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

24 jan 2015   Humph bij Kees de Kapper

Het begint een mooie traditie te worden om met Humph bij de kapperszaak van Cees Hooijschuur, alias Kees de Kapper, te spelen. We starten om 16.30 uur en we spelen twee sets, of net zo lang tot we er geen zin meer in hebben. De ruimte is beperkt, dus kom vroeg. De toegang is gratis, maar het meenemen van een flesje drank wordt op prijs gesteld - of een bijdrage voor de band. Adres: Zuiddijk 133, Zaandam

28 jan 2015   Humph in Tabula Rasa

Eindelijk speelt Humph weer eens in Amsterdam, in Maarten Luther Kerk aan de Dintelstraat 134. Saxofonist John Dikeman organiseert daar de serie Tabula Rasa en nodigde Humph uit voor een set. Het gehele programma begint om 21.00 uur, en als ons 'voorprogramma' speelt een trio met trombonist Joost Buis, bassist Wilbert de Joode en drummer Michael Vatcher. De toegang is gratis, al wordt een vrijwillige bijdrage op prijs gesteld.

15 feb 2015   Humph op Grooswijck Festival

Om de nieuwe locatie Grooswijck (Wezelstraat 17, Koog aan de Zaan) feestelijk te openen, organiseert Jazz in Serah een minifestival. Het programma, met drie Zaanse topacts, wordt geopend door Humph. Na ons zijn de Electric Mandolin Madmen te beluisteren en de middag wordt afgesloten door Skunkaholic. Het geheel begint om 16.00 uur. Toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Voor meer informatie en routekaartje kunt u terecht op de site van Jazz in Serah.

05 jul 2015   Zapmachine op Door het Lint Festival

Wormer is een schoolvoorbeeld van een lintdorp. En het bruist er van de creativiteit. Vandaar dat dit jaar het Door het Lint Festival wordt georganiseerd. Zapmachine (met Wormenees Paul van der Velde op gitaar) speelt op 5 juni in Café Groos, vanaf 20.00 uur.

29 nov 2015   Humph bij Badkamergalm

Sinds enige tijd organiseert vriend en collega Jan Willem Reitsma in het voormalige badhuis in de Leidsebuurt in Haarlem een maandelijkse concertserie onder de titel 'Badkamergalm'. Hiervoor treedt Humph eindelijk weer eens buiten de Zaanstreek, en pakt meteen uit met een drietal premières: stukken van Ornette Coleman, Leo Cuypers en uit de eigen gelederen: rietblazer Ditmer Weertman. Het concert begint om 16.00 uur en is gratis toegankelijk. Het adres: Leidseplein 49, 2011 PW Haarlem. Zie ook het Facebookevenement.

19 dec 2015   Humph in de Monettuin

Aan de Zaandamse Hogendijk bevindt zich een fraaie tuin die tevens de locatie is van een schilderij van de Franse impressionist Claude Monet, die einge tijd in de Zaanstreek doorbracht. Op zaterdag 19 december houdt de tuin op te bestaan omdat er gebouwd gaat worden. De vrijwilligers willen dit uiteraard niet ongemerkt voorbij laten gaan en hebben een evenement georganiseerd dat door Humph op passende wijze wordt afgesloten. Kijk op de site van de Monettuin voor meer informatie. Wij spelen waarschijnlijk rond de klok van 22.00 uur. Toegang gratis. Glühwein aanwezig om warm te blijven!

14 aug 2016   Zapmachine in Schagen

Eindelijk is Zapmachine weer eens live te bewonderen. In de Muziektuin in Schagen spelen wij van 13.00 - 14.00 één lange set. Toegang is gratis. En als het een beetje meezit, kunnen we hier onze eerste cd, genaamd Kot, aan den volke vertonen. Wel een sneak preview, want de echte cd-presentatie volgt nog na de zomer.

30 okt 2016   CD-presentatie Zapmachine

Met gepaste trots presenteert Zapmachine zijn eerste cd, Kot. Plaats van handeling: De Groote Weiver in Wormerveer. Het concert begint om 20.30 en de toeganf bedraagt 5 euro (of 10 euro, inclusief cd)

04 dec 2016   Humph meets the FBI

De strijdbijl tussen oude-stijlers en modernisten wordt feestelijk begraven in deze ontmoeting tussen Humph en de Franklin Beaufort International Jazzband. In deze eerste confrontatie gaan beide bands elk nummers uit elkaars repertoire spelen, en wordt het concert feestelijk afgesloten met een paar gezamenlijke stukken. Jazz Inverdan maakt het allemaal mogelijk in de serie Come Along, in de Vertoeving, Westzijde 82, Zaandam. De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

19 feb 2017   Gluren bij de Buren met Zapmachine

In het kader van het evenement Gluren bij de Buren speelt Zapmachine in het Badhuis Leidsebuurt in Haarlem drie korte sets van een half uur, vanaf 13.45 uur. Gratis toegang, maar er wordt gecollecteerd voor ons. En natuurlijk is onze onvolprezen cd Kot te koop!

26 mrt 2017   Humph in Wormer Quartier

Grand Café Wormer Quartier (Koetserstraat 16, Wormer) is het nieuwe etablissement vanvoormalig Serah Artisan-uitbater Cees Beumer. Humph speelt er vanaf 16.00 uur een volledig concert. De toegang is gratis, en na afloop kan er heerlijk Indonesisch worden getafeld!

11 mei 2017   Zapmachine bij Zaanradio in Jottem

Het werd weer tijd voor een live radio-optreden van Zapmachine. In oefenruimte-locatie Jottem spelen we met publiek erbij live in de uitzending, vanaf 21.00 uur. Voor niet-Zaankanters: Zaanradio is online te beluisteren.

14 mei 2017   Zapmachine in Wormer Quartier

Na Humph gaat ook Zapmachine op bezoek in het Grand Café Wormer Quartier (Koetserstraat 16, Wormer). Vanaf 16.00 uur spelen we twee sets, en de toegang is gratis. Na afloop lekker mee-eten met het Indonesisch buffet is een aanrader!

25 jun 2017   Come Along met Zapmachine

In het kader van de serie Come Along van Jazz Inverdan speelt Zapmachine in de Vertoeving, Westzijde 82, Zaandam. Vanaf 16.00 uur bent u welkom, en de toegang is gratis (al wordt er wel een vrijwillige bijdrage gevraagd). En natuurlijk is onze onvoplrezencd Kot te koop!

30 jul 2017   Zapmachine in de Muziektuin Schagen

Na een succesvol optreden vorig jaar spelen we opnieuw in de Muziektuin in het Noord-Hollandse Schagen. We starten daar om 13.00 uur en we spelen een lange set van ca. een uur. De toegang is gratis!

01 aug 2017   Zapmachine in Paradiso

Zapmachine wordt opgestoten in de vaart der volkeren: een optredemn in het legendarische Paradiso! We spelen in het kader van het gratis toegankelijke evenement Café Paradiso (thema: The Summer of Love) een korte set van een half uur. De avond begint om 20.00 uur en wij starten om 21.15 uur.

02 sep 2017   Humph op de Zaanse Uitmarkt

De Zaanse Uitmarkt is terug van weg geweest. En daar mag Humph natuurlijk niet ontbreken. Als vertegenwoordiger van het roemuchte Zaanse jazzpodium Jazz Inverdan treden wij een half uur op, met louter composities van Thelonious Monk, die 100 jaar geleden werd geboren. De Uitmarkt vindt plaats vlak naast het NS-station Zaandam (op de plek waar het Cultuurcluster is gepland). Het evenement begint al om 12.00 uur. Wij zijn gepland om 17.00 op het hoofdpodium.

25 nov 2017   Zapmachine en Green Freaqs in De Groote Weiver

Een ongetwijfeld interessante en enerverende ontmoeting tussen Zapmachine en de mannen die de onvolprezen cd Kot voor de band opnamen. Zij verenigen zich in Green Freaqs, een jammend collectief dat intrigerende soundscapes produceert. En wie weet komt het nog wel tot een überjam met beide bands. Alles is mogelijk, want het motto van de avond is Absolutely Free. De Groote Weiver is om 21.00 open en om 21.30 barst het spektakel los. Toegang: 5 euro.

30 nov 2017   Humph bij Zaanradio

In het programma Live & Puur laat Zaanradio bands live optreden in het oefenruimtecomplex Jottem in Wormerveer. Tussen 21.00 en 23.00 speelt Humph ongeveer een uur een keuze uit het uitgebreide repertoire. Publiek is van harte welkom, en de toegang is gratis. De thuisblijvers kunnen online meeluisteren en de uitzending is ook nog 'on demand' terug te luisteren.

12 mei 2018   Zapmachine en Green Freaqs in de Groote Weiver

Een ongetwijfeld interessante en enerverende ontmoeting tussen Zapmachine en de mannen die de onvolprezen cd Kot voor de band opnamen. Zij verenigen zich in Green Freaqs, een jammend collectief dat intrigerende soundscapes produceert. En wie weet komt het nog wel tot een überjam met beide bands. Alles is mogelijk, want het motto van de avond is Absolutely Free. De Groote Weiver is om 21.00 open en om 21.30 barst het spektakel los. Toegang: 5 euro. Dit concert is een herkansing van het geplande optreden van 25 november 2017, dat wegens een blessure van drummer Rob Hendriks moest worden afgelast.

01 sep 2018   Zapmachine op Zaanse Uitmarkt

Vorig jaar stond Humph op de Zaanse Uitmarkt, ditmaal is de beurt aan Zapmachine. Om 18:45 uur treden we aan op het kleine podium op de Rozengracht. De toegang is gratis. Jazz Inverdan staat er ook met een stand, dus laat je informeren over het nieuwe seizoen!

17 mrt 2023   Gorgonzola Legs op Springtij Festival

De doorstart van Gorgonzola Legs krijgt ook live gestalte. Op het Haarlemse podium De Pletterij zal de groep een van acts zijn op het festival voor experimentele muziek, Springtij. Kijk hier, of op de site van De Pletterij voor verdere aankondigingen.

30 jul 2023   Sluispolder 4tet in tuin Schildershoek

Herman voegt zich bij een trio vrienden die sinds een paar jaar muziek maken in de Zaandamse Achtersluispolder, in het atelier van Rien Beerens. Die speelt toetsen en drumt, terwijl straatgenoot Eddy de Cloe de basgitaar voor zijn rekening neemt. Als blazer heeft trompettist Luc van Lieshout (ex-Tuxedomoon en Flat Earth Society) zich daarbij gevoegd, en nu dus Herman te Loo (saxen). Vanaf 16.00 uur speelt het aldus ontstane kwarte vrije improvisaties die klinken alsof het viertal stukken speelt. Toegang ios gratis. De tuin bevindt zich achter het complex De Schildershoek in de Mauvestraat in Zaandam.

22 okt 2023   CD-presentatie Klankzand

In de Vermaning (Westzijde 80, Zaandam) presenteert Humph in samenwerking met Jazz Inverdan zijn debuutalbum, Klankzand. Het concert begint om 16.00 uur, en bij de toegangsprijs van 10 euro is een exemplaar van de cd inbegrepen.

19 nov 2023   Humph opent expositie Laurien Sneep

In de Zuidervermaning (Zuideinde 233, Westzaan) opent Humph de expositie van Laurien Sneep. De kerk is om 12:00 uur open, en we spelen korte sets van ca. 20 minuten op elk halve uur. Dus om 12:30, 13:30, 14:30 en 15:30. De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. En natuurlijk is onze cd Klankzand er te koop, voor slechts 10 euro.

Herman te Loo - muziek